U BiH jutros izmjereno minus pet

ATV
Foto: Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto sunčanije bilo je na jugu. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka, a u osam sati izmjereno je minus pet stepeni Celzijusa.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica minus pet, Han Pijesak minus jedan, Drinić nula, Kneževo, Čemerno i Šipovo jedan, Mrkonjić Grad, Sokolac i Ribnik dva, Prijedor, Bihać i Tuzla tri, Banjaluka, Srebrenica, Novi Grad, Gacko i Mrakovica četiri, Doboj, Srbac i Zenica pet, Zvornik i Sarajevo šest, Foča i Rudo sedam, Bijeljina, Višegrad, Bileća i Brčko osam, Trebinje 11, te Mostar i Neum 13 stepni Celzijusovih.  

Danas u Bosni većinom malo do umjereno oblačno. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena. 

U BiH u utorak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena. 

U srijedu se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti kišu i pljuskove širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23 stepena. 

Četvrtak će biti pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena, javlja FHMZ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana