U Beogradu sutra svečano otvaranje manifestacije "Dani Srpske u Srbiji"

Srna
U Beogradu sutra svečano otvaranje manifestacije "Dani Srpske u Srbiji"

BEOGRAD - Deseta manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" biće svečano otvorena sutra u Narodnom pozorištu u Beogradu u prisustvu najviših predstavnika Srbije i Srpske, najavljeno je danas iz Predstavništva Srpske u Srbiji.

Poslije pozdravne riječi šefa Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađena Cicovića, kao domaćina manfestacije, i blagoslova Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, obratiće se predsjednik Narodne skupštine Srbije Vladimir Orlić.

Iz Predsjedništva Srpske najavili su da će manifestaciju prigodnom besjedom u 20.00 časova otvoriti predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Očekuje se da će svečanosti prisustvovati najviši predstavnici Srpske i Srbije, ministri dvije vlade, generali vojske i policije, akademici, istaknuti umjetnici i privrednici.

U umjetničkom dijelu svečanog otvarnja biće izveden dramolet "Orlovi lete li, lete" po scenariju Vuleta Žurića i Duška M. Petrovića, u režija Slobodana Perišića, u kojem će glumiti Aleksandra Plahin, Svetozar Babić, Aleksandar Ristanović i Marko Nedeljković.

Uoči svečanog otvaranja, tročlana delegacija Republike Srpske, koju će, kako se navodi, činiti ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, sastaće se u 11.00 časova sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem.

Poslije sastanka u Starom dvoru - Skupštini grada Beograda, delegacija će posjetiti štand Turističke organizacije Republike Srpske u Knez Mihailovoj ulici, gdje će početi promocija turističke ponude Srpske koja će u Beogradu trajati od 8. do 10. septembra od 12.00 do 21.00 čas.

Programi ove jubilarne manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" nastavljaju se u petak, 9. septembra, u Beogradu, Kruševcu i Kragujevcu, a u narednim danima i u Kraljevu, Vranju, Čačku, Zrenjaninu, Nišu, Subotici i Novom Sadu.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana