U Beogradu otvoren šesti “Vitaminka gud fud end vajn festival”

Srna
U Beogradu otvoren šesti “Vitaminka gud fud end vajn festival”

BEOGRAD - U Beogradu je danas svečano otvoren šesti Festival tradicionalne hrane i pića “Vitaminka gud fud end vajn festival”, na kojem će Beograđani i brojni gosti iz regiona i svijeta imati priliku da upoznaju raznolikost ukusa koje ovo područje nudi.

Na Festivalu čiji je slogan “Sve što poželiš” izlaže više od 50 proizvođača iz Srbije i regiona, a generalni pokrovitelj je banjalučka prehrambena kompanija “Vitaminka”, koja današnjom prezentacijom najavljuje povratak na tržište Srbije.

Portparol ove kompanije Maja Vujanović najavila je da će se čuveni “Vitaminkin” ajvar kroz dvije sedmice naći na policama “Univereksporta” u Srbiji, te naglasila da su njeni proizvodi ponovo dostupni potrošačima u cijelom regionu.

Vujanovićeva je rekla Srni da je u proteklim decenijama “Vitaminka” sačuvala svoj kvalitet i da je to prepoznato.

“Promijenili smo vizuelni identitet, osvježili ambalažu, ali ono što je ostalo unutra po tradicionalnom je receptu, tako da je to baš onaj ajvar koji su naše bake spremale bez konzervansa”, rekla je Vujanovićeva i naglasila da promoteri ostaju i sutra na platou ispred Šoping centra “Rajićeva” u Knez Mihailovoj ulici gđe se održava Festival.

Promoteri “Vitaminke” Aleksandra i Tanja poručile su da su utisci sa promocije predivni i da su “Vitaminkinim” proizvodima posebno oduševljeni stranci.

Portparol Festivala Pavle Cimbaljević rekao je da su reakcije posjetilaca izuzetno pozitivne i posebno zadovoljstvo izrazio što je ovogodišnji pokrovitelj “Vitaminka” iza koje je 75 godina tradicije.

Cimbaljević je dodao da na sajamskim štandovima svako može da nađe nešto za sebe, te da je to i prilika da se i nedovoljno poznati proizvođači predstave i afirmišu.

Porodica Petrović iz Niša, koja je na sajmu predstavila svoju “čaroliju u tegli”, odnosno specifičan način pasterizacije mesa u staklenkama, zadovoljna je kako je njihov proizvod prihvaćen, ističući da će im to svakako biti odskočna daska u daljem radu.

“Imamo troje male dece, ovo nam je dodatni posao i nadamo se da će kvalitet koji pakujemo u tegle biti prepoznat i na našu i na korist potrošača. Hteli smo da na trpeze vratimo ovaj način pripreme, poseban ukus i šmek” rekla je Milica Petrović.

Dalibor Tošić, vlasnik prvog registrovanog pogona za proizvodnju čuvene pirotske peglane kobasice u Srbiji, istakao je da je ovo prilika da se domaći potrošači uvjere u kvalitet, a stranci upoznaju proizvod koji se pravi od tri vrste mesa u posebnim uslovima.

“Možda posle dođu i na festival peglane kobasice u Pirot u posljednjoj nedelji januara”, rekao je Tošić.

Proizvođač rakije od suvih šljiva iz Koceljeve LJubiša Nedić istakao je da uz dobru hranu nezaobilazno ide i dobar gutljaj, a on baš to nudi.

“U našu rakiju je utkano mnogo decenija tradicije i mnogo truda i, naravno, najbolja šljiva”, rekao je Nedić.

“Vitaminka gud fud end vajn festival” biće otvoren danas do 22.00 časa, a u završnici se očekuje nastup poznatih di-džejeva.

Osim “Vitaminke”, kao generalnog sponzora, u organizaciji Festivala učestvuju prijatelji manifestacije poput kompanija “Zlatiborac”, “Aktiv farm” i “Gudvil farma”, te medija iz Republike Srpske, Srbije i regiona, među kojima je Novinska agencija Republike Srpske - SRNA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana