U Beogradu održana svečana sjednica glavnog odbora Ujedinjene Srpske

Srna
U Beogradu održana svečana sjednica glavnog odbora Ujedinjene Srpske

BEOGRAD - U Beogradu je danas održana svečana proširena sjednica Glavnog odbora Ujedinjene Srpske pod nazivom “Moja Srbija - zahvalna Srpska”.

Sjednici su, između ostalih prisustvovali Nikola Selaković u funkciji izaslanika predsjednika Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandra Vučića, kao i poslanici SNS-a Aleksandar Marković i Uglješa Mrdić.

Među zvanicama na skupu u Kombank dvorani bili su Ivan Stoilković, poslanik u Sobranju i predsjednik Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić objasnio je da je svrha ove sjednice promocija spota i pjesme “Moja Srbija – zahvalna Srpska” čiji je autor Miroslav Janjanin.

“Spot i pjesma su izraz zahvalnosti prema rukovodstvu Srbije, koje je posljednjih deset godina brinulo o Republici Srpskoj”, rekao je Stevandić.

Osim toga, kako kaže Stevandić, Ujedinjena Srpska se danas okupila u Beogradu i zbog promocije zajedničkih veza, jer među članovima njegove stranke, kao i među članovima partija u Srbiji, ima ljudi sa dvojnim državljanstvima.

“Bez obzira na administrativne linije, po tom pitanju, kao i po pitanju kulture, mi smo neđeljivi i pripadamo jedni drugima”, poručio je Stevandić, dodajući da Ujedinjena Srpska ima čast da bude prva partija koja sjednice svojih organa održava u Beogradu.

Selaković je podsjetio da Ujedinjena Srpska i Srpska napredna stranka već tri godine imaju protokol o parlamentarnoj saradnji, koji su u Skupštini Srbije potpisali Stevandić i šef Poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović.

“Bez obzira na državne granice, srpski narod je jedan, jedinstven i nedeljiv. Srbija poštuje i uvažava teritorijalni integritet BiH kao susedne države, ali Republiku Srpsku i sve u Srpskoj voli. Trudi se da pomaže i da uvek bude tu kada je potrebno priteći u pomoć”, rekao je Selaković.

On je naglasio da mu je velika čast i zadovoljstvo što kao izaslanik predsjednika SNS-a Aleksandra Vučića prisustvuje svečanoj sjednici Glavnog odbora Ujedinjene Srpske.

“Počastvovan sam i što sam u prilici da prisustvujem premijeri pesme zahvalnosti i time da svojim saborcima, prijateljima i kolegama poželim mnogo zdravlja, sreće, ali i uspeha u njihovom političkom delovanju”, poručio je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana