U Banjaluci “Suza Kosova” za vršnjake iz Kosovske Mitrovice

Srna
U Banjaluci “Suza Kosova” za vršnjake iz Kosovske Mitrovice

BANjALUKA - Učenici Tehničke škole iz Banjaluke organizovaće danas u banjalučkom Domu omladine, humanitarni nastup pod nazivom “Suza Kosova” za 35 vršnjaka iz Tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas” iz Kosovske Mitrovice, koji su izabrali Banjaluku i Republiku Srpsku za jedinstveno matursko putovanje.


Nastup će biti održan u saradnji sa banjalučkim Odborom za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji, koji je organizovao da maturante iz Kosovske Mitrovice danas dočekaju vršnjaci iz banjalučke Tehničke škole, da organizuju za njih ovaj nastup i provedu sa njima vrijeme tokom boravka u Banjaluci.

“Maturanti iz Kosovske Mitrovice sutra kreću dalje u druge destinacije širom Republike Srpske”, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

On je istakao da su učenici Tehničke škole “Mihajlo Petrović Alas” iz Kosovske Mitrovice u projektu “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske” kao osnovci bili u proteklim godinama gosti vršnjaka širom Srpske, te dodao da ima najava da još učenika iz srednjih škola sa Kosmeta namjerava da ekskurzije provede u Republici Srpskoj.

“Naš Odbor će dati sve od sebe da učenici Tehničke škole koji organizuju i izvode nastup žSuza Kosovaž, na čelu sa profesoricom Dejanom Vrućinić, svoju ekskurziju provedu na Kosovu i Metohiji i obiđu naše najveće svetinje, manastire i vršnjake. Učenici ove banjalučke škole izrazili su veliku želju za odlazak na Kosovo i Metohiju”, istakao je Arlov.

Nastup “Suza Kosova” biće održan od 17.00 časova, a otvoren je za sve zainteresovane građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana