U Banjaluci šefovi policija regiona o mjerama protiv organizovanog kriminala

Srna
Foto: Srna

BANJALUKA - Druga Generalna skupština Asocijacije šefova policija Jugoistočne Evrope (SEPCA) održana je danas u Banjaluci pod predsjedavanjem Republike Srpske, odnosno Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske, a jedna od tema bilo je i unapređenje kapaciteta asocijacije u oblasti borbe protiv sajber kriminala.

Teme današnje skupštine, između ostalog, bile su i krijumčarenje migranata, trgovina ljudima, kao i ostali vidovi borbe protiv organizovanog i teškog kriminala, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Generalnom skupštinom Asocijacije danas je predsjedavao direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, a prisustvovali su, osim iz Srpske i Federacije i BiH, direktori/zamjenici direktora zemalja članica SEPCA /Bugarska, Crna Gora, Moldavija, Rumunija, Sjeverna Makedonija, Srbija i Albanija/, kao i predstavnici policija Austrije i Italije.

S obzirom na to da je Republika Srpska proteklih godinu dana predsjedavala Generalnom skupštinom SEPCA, direktor Kostrešević predao je danas predsjedavanje pomoćniku direktora Policije Srbije Draganu Vasiljeviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana