U Banjaluci počinju "Dani Srpske Krajine u Republici Srpskoj"

Srna
U Banjaluci počinju "Dani Srpske Krajine u Republici Srpskoj"

BANjALUKA - Promocijom zbornika "Tri vijeka Vojne Krajine na braniku hrišćanstva" večeras će u Banjaluci početi manifestacija "Dani Srpske Krajine u Republici Srpskoj".

Zbornik će biti predstavljen u 19.00 časova u Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Manifestacija "Dani Srpske Krajine u Republici Srpskoj" koju organizuje Sabora krajiških udruženja biće nastavljena u dva naredna dana u Banjaluci, dok će biti završena 21. decembra u Gradišci.

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjaluci sutra u 12.00 časova biće otvorena izložba "Osnivanje Srpske autonomne oblasti Krajine i Republike Srpske Krajine", autora Janka Velimirovića.

U Kulturnom centru "Banski dvor" u petak, 16. decembra, za 19.00 časova planirano je prikazivanje filma "Šta za tebe znači Krajina?", potom slavski obred povodom slave Republike Srpske Krajine /RSK/ Nikoljdana, kao i pomen za stradale u RSK.

U Kulturnom centru Gradiška 21. decembra, u 19.00 časova biće promovisane knjige "Djela i stilovi umjetnosti Srpske pravoslavne crkve u Dalmaciji", te "Putovanje srpskom kulturom Dalmacije", autora istoričara umjetnosti Milorada Savića iz Benkovca.

Republika Srpska Krajina je proglašena na Narodnoj skupštini u Kninu 19. decembra 1991. Godine, na Svetog Nikolu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana