U avgustu ljetna škola filma za srednjoškolce

Srna
U avgustu ljetna škola filma za srednjoškolce

BANJALUKA - Audio-vizuelni centar Republike Srpske poziva sve zainteresovane srednjoškolce iz Srpske da se prijave za učešće na desetodnevnoj radionici “Ljetna škola filma” od 19. do 29. avgusta.

Radionica se organizuje u saradnji sa Akademijom umjetnosti u Banjaluci i biće realizovana u sklopu univerzitetskog kampusa, a učesnici će imati priliku da prođu kreativni proces od ideje do premijere.

Rezultat radionice “Ljetna škola filma” biće zajednički snimljen film, saopšteno je iz Audio-vizuelnog centra Republike Srpske.

Cilj radionice je upoznavanje srednjoškolaca Srpske sa audio-vizuelnim đelatnostima kroz teoretski i praktični pristup kako bi se jačala svijest mladih o značaju filmske umjetnosti u Republici Srpskoj.

Ideja je da srednjoškolci steknu uvid u zanimanja u okviru filmske umjetnosti, saznaju kakve potencijale ima Republika Srpska u ovoj oblasti, kako bi se uporedo razvijala kvalitetna filmska publika.

Javni konkurs u kojem su navedeni uslovi učešća dostupan je na internet stranici Centra, a prijave se mogu slati do 18. juna.

Odluku o izboru učesnika radionice donosi stručni žiri, a ukupno će biti izabrano 25 učesnika.

Rezultati javnog poziva biće objavljeni najkasnije do 1. jula na internet stranici Centra, a primljeni učesnici će biti obaviješteni mejlom.

Dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti isključivo elektronskim putem, slanjem upita na mejl-adresu [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana