U agrar plasirano 26,44 miliona KM

M. Mi.
U agrar plasirano 26,44 miliona KM

Banjaluka - Investiciono-razvojna banka Srpske je po kreditnim linijama i zajmovima u agrarni sektor tokom prošle godine plasirala 26,44 miliona maraka, rečeno je u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Naglasili su da je u 2015. godini Investiciono-razvojna banka odobrila 15 zahtjeva za zajmove za poljoprivredu i industriju prerade poljoprivrednih proizvoda, čija je vrijednost 21 milion maraka.

- Odobreno je i 195 zahtjeva za kredite za mikrobiznis u poljoprivredi. Vrijednost tih ugovorenih kredita iznosi 3,20 miliona KM - kazali su u Ministarstvu poljoprivrede.

Naglasili su da su malim i srednjim preduzećima lani odobrena četiri kredita, vrijedna 2,21 milion maraka.

U Ministarstvu poljoprivrede RS ističu da poljoprivrednici mogu kod Investiciono-razvojne banke koristiti kreditne linije koje se odnose na početne poslove, te za mikrobiznis u poljoprivredi, kao i poljoprivredu.

- Osim toga, postoji i kreditna linija za preduzetnike i preduzeća, te zajmovi za poljoprivredu i industriju prerade poljoprivrednih proizvoda i zajmovi za pravna lica koja odredi Vlada RS - istakli su u Ministarstvu poljoprivrede RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana