U 15 gradova veoma opasno vrijeme

SRNA
U 15 gradova veoma opasno vrijeme

BEOGRAD - U 15 gradova Srbije danas je prognozirana maksimalna temperatura vazduha između 38 i 41 stepen Celzijusov, što se smatra veoma opasnim vremenskim uslovima, objavio je Institut "Batut".

Prema prognozi, u Kruševcu, Vršcu, Velikom Gradištu, Valjevu, Loznici i Somboru, maksimalna temperatura biće 38 stepeni, 39 biće u Beogradu, Surčinu, Paliću, Novom Sadu, Smederevskoj Palanci i Ćupriji, u Kikindi i Zrenjaninu biće 40, a čak 41 u Bečeju.

U saopštenju se navodi da to povećava vjerovatnoću za nastupanje težih manifestacija toplotnog udara, poput toplotnog osipa, toplotnog edema, toplotne sinkope, grčeva, toplotnog iscrpljenja.

Na osnovu najnovije prognoze, očekuje se da toplotni talas traje do petka, 19. jula, na većini teritorije Srbije, dok u dijelovima južne i zapadne Srbije postoji potencijalna opasnost od visoke maksimalne dnevne temperature vazduha.

Moguć je početak narednog toplotnog talasa od 22. do 24. jula, na području grada Beograda, na sjeveru, sjeveroistoku i sjeverozapadu zemlje.

Prognoza je da će maksimalna dnevna temperatura vazduha biti veoma opasna i opasna do 19. jula u većem dijelu Srbije. U centralnim, istočnim i južnim dijelovima, izuzev u planinskim oblastima, kao i pojedinim zapadnim i južnim krajevima do 19. jula biće u kategoriji potencijalno opasne.

Očekuje se da maksimalna dnevna temperatura vazduha u pojedinim dijelovima sjeverne Srbije bude u domenu veoma opasne i opasne od 22. do 24. jula

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana