Tuzla: Predstavljeno 45 novih vozila i jedinica za saobraćaj

Srna
Foto: Srna

TUZLA - Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona organizovalo je danas u Tuzli svečanu promociju novoformirane Jedinice za saobraćaj i predtavilo novih 45 vozila, koja su službenicima policije na korištenje predali premijer kantona i ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, saopšteno je iz MUP-a.

Od 45 vozila, čija vrijednost iznosi više od dva miliona KM, pet su kombi vozila za potrebe Jedinice za specijalnu podršku i 40 vozila za potrebe uniformisane i kriminalističke policije u okviru organizacionih jedinica Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Izložena su i dva specijalna vozila za evidentiranje saobraćajnih prekršaja, takozvani presretači.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović rekao je da se, osim uručivanja i promocije novih vozila, promoviše i novoformirana Jedinica za saobraćaj, koja će od ponedjeljka biti u punom kapacitetu, zajedno sa novim specijalnim vozilima - presretačima.

Ističući da će ova vozila još ove sedmice djelovati preventivno, Mehanović je rekao da će od ponedjeljka ovaj sistem u potpunosti početi sa svojom primjenom, odnosno represivnim mjerama prema učiniocima saobraćajnih prekršaja.

Direktor Uprave policije Dževad Korman zahvalio JE Vladi Tuzlanskog kantona na prepoznavanju značaja ulaganja u opremu za rad Uprave policije i istekao da je najnovijim izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji MUP-a Tuzlanskog kantona, nakon skoro 20 godina, ponovo formirana Jedinica za saobraćaj, čija će isključiva nadležnost biti bezbjednost saobraćaja na području Tuzlanskog kantona, sa akcentom na magistralne i regionalne puteve.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, premijer Tuzlanskog kantona, ministar unutrašnjih poslova i direktor Uprave policije sa saradnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana