Tužilac naredio prikupljanje dokaza o slučaju povrijeđenog novorođenčeta

Srna, GS
Tužilac naredio prikupljanje dokaza o slučaju povrijeđenog novorođenčeta

TREBINjE- Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju naredio je prikupljanje činjenica i dokaza o slučaju u fočanskoj Univerzitetskoj bolnici gdje je prilikom porođaja povrijeđeno novorođenče, izjavio je Srni portparol Okružnog javnog tužilaštva Srđan Vukanović.

"Glasu Srpske" juče je potvrđeno da je policija pokrenula istragu po prijavi protiv ljekara Univerzitetske bolnice u Foči zbog sumnje da je u bolnici povrijeđeno novorođenče. Prema nezvaničnim informacijama beba je ispala medicinskim radnicima tokom poroda i zadobila je povrede glave.

Vukanović je rekao da je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju obaviješteno od Policijske uprave Foča da je novorođenče sa povredama glave medicinski zbrinuto u Kliničkom centru (KCU) u Sarajevu, gdje je izvršen operativni zahvat.

Prema Vukanovićevim riječima, Policijska uprava Foča je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju o navedenom događaju koji se desio 19. avgusta, obavijestila 20. avgusta.

-Dežurni tužilac je naložio službenicima Policijske uprave Foča da prikupe medicinsku dokumentaciju iz fočanske Univerzitetske bolnice i KCU Sarajevo, izjave od medicinskog osoblja, roditelja i drugih lica koja imaju saznanja o događaju, kao i druge činjenice i dokaze o ovom događaju - rekao je Vukanović.

On kaže da će po prikupljanju dokaza, Tužilaštvo utvrditi da li u radnjama pojedinih lica ima elementi krivičnog djela i za njih će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić ranije je Srni izjavio da je u Univerzitetskoj bolnici u Foči pokrenut interni postupak utvrđivanja svih okolnosti oko incidenta koji se desio kada je novorođenče prilikom porođaja palo na pod, te poručio da donošenje zaključaka o ovom treba prepustiti nadležnim institucijama.
Šeranić je izrazio žaljenje zbog nesrećnog slučaja koji se dogodio u porodilištu ove zdravstvene ustanove, te istakao da je najvažnije da beba bude dobro.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana