Turska će pokušati da pomogne dijelovima BiH pogođenim poplavom

Srna
Turska će pokušati da pomogne dijelovima BiH pogođenim poplavom

SARAJEVO- Turska će pokušati da pomogne pojedinim dijelovima BiH koji su pogođeni poplavom, izjavio je turski ambasador Sadik Babur Girgin.

Girgin, koji je razgovarao sa ministrom odbrane u Savjetu ministara Zukanom Helezom i zamjenikom ministra za upravljanje resursima Aleksandrom Goganovićem, podsjetio je da je Turska 2014. godine pomogla BiH u vrijeme katastrofalnih poplava, a nakon toga podržala i obuku timova za spasavanje iz BiH.

On je zahvalio za angažman pripadnika Oružanih snaga BiH poslije zemljotresa u Turskoj, kao i za donaciju 160.000 KM koju su prikupili zaposleni u Ministarstvu odbrane.

-Narod u BiH je pokazao da ima srce veće i od same BiH. Za nas je važno da uz sebe imamo jakog partnera - istakao je Girgin.

Tokom sastanka je konstatovano da je bilateralna vojna saradnja BiH i Turske na visokom nivou, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Goganović je naglasio da je Turska važna globalna sila i partner BiH, kao i da je u najtežim trenucima bila u mislima svih zaposlenih u Ministarstvu odbrane, a Helez je konstatovao da je Turska uvijek bila respektabilan partner BiH.

Goganović i Helez su zahvalili Girginu za pomoć koju Turska pruža u školovanju kadra, održavanju važne tehnike, te razvoju i modernizaciji Oružanih snaga BiH, kao i podršku realizacijom sporazuma o vojno-finansijskoj saradnji BiH i Turske.

Današnjem sastanku prisustvovali su i turski vojni izaslanik u BiH Mustafa Sitki Tatar, te šef kabineta ministra odbrane u Savjetu ministara Salko Beba i ostali saradnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana