Turizam u Srpskoj ruši rekorde

GS
Turizam u Srpskoj ruši rekorde

BANjALUKA - Ovogodišnja turistička sezona u Republici Srpskoj mogla bi da bude završena sa rekordnih milion i po noćenja, što pokazuje da je RS plodno tlo za investicije u turizam, rekao je rukovodilac Sektora za promociju turizma u republičkoj Turističkoj organizaciji Marko Radić.

Čekamo podatke za posljednja četiri mjeseca. Ako bismo to poredili sa 2023. možemo da očekujemo još oko 400.000 registrovanih noćenja i nadam se da ćemo ovu godinu završiti sa milion i po registrovanih noćenja, što će biti apsolutni rekord otkad pratimo te parametre u Srpskoj - rekao je Radić.

Dodao je da bi takav rezultat predstavljao novi podstrek za pozicioniranje turizma Srpske sa više sredstava za promociju.

- To bi bio i dobar znak investitorima u Republici da je plodno tlo za investicije - istakao je Radić.

Radić je precizirao da je za osam mjeseci ove godine u RS registrovano 802.000 turističkih noćenja, što je povećanje za oko 35.000 u odnosu na isti period lani.

- Kada gledamo jun, jul i avgust, i tu imamo 15.000 više noćenja nego što je bilo u istom tromjesečju prethodne godine - istakao je Radić i dodao da su za pet odsto veći i prihodi od boravišne takse.

U prvih osam mjeseci ove godine turisti iz Srbije su ostvarili 160.000 noćenja, a u prethodnoj godini 250.000, prenose Večernje novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana