Turistički promotivni video Banjalučanina Roberta Dacešina osvojio prvu nagradu u Japanu

Miloš Vasiljević
Turistički promotivni video Banjalučanina Roberta Dacešina osvojio prvu nagradu u Japanu

BANjALUKA - Promotivni video "Zašto Bosna i Hercegovina može biti broj jedan turistička destinacija na svijetu" Banjalučanina Roberta Dacešina, avanturiste i putopisca i njegovog saradnika Milana Banjca, proglašen je najboljim filmskim ostvarenjem u kategoriji turističkih destinacija na prestižnom japanskom svjetskom festivalu turističkog filma.

Festival je održan 16. i 17. marta na ostrvu Joron, na jugu Japana, a nagradu je, u ime dobitnika preuzeo specijalni gost Festivala, ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan, koji se zahvalio organizatorima i žiriju na vrijednonpriznanju za turistički promo video iz BiH. 

Organizatori festivala ocjenili su nagrađeni turistički video Roberta Dacešina veoma visokim ocjenama i prenijeli ambasadoru svoje divljenje prema turističkim atrakcijama i prirodnim ljepotama BiH.

- Na festivalu su učestvovala 1.542 videa iz brojnih zemalja svijeta. To je ujedno i najveći broj primljenih aplikacija u istoriji održavanja festivala. Prva nagrada za BiH turistički promo video je od izuzetnog značaja uzimajući u obzir broj pristiglih aplikacija te izuzetno stroge kriterijume međunarodnog žirija - rekao je Berjan.

Istakao je da je ovo priznanje drugi veliki uspjeh turističkih promotera iz BiH s obzirom da je na prošlogodišnjem festivalu održanom u gradu Kjotu, promotivni video „Nothing much but much more“ Turističke organizacije Republike Srpske, osvojio treću nagradu u kategoriji najboljih turističkih destinacija – regiona.

Prema riječima Berjana, na njegov poziv, eminentni japanski stručnjaci iz oblasti turizma, potvrdili su mogućnost skore posjete BiH, sa ciljem dalje promocije regije. 

U okviru festivala održan je i poseban forum posvećen turizmu u BiH koji je izazvao veliku pažnju učesnika, a glavni učesnici foruma su bili ambasador Siniša Berjan i predsjednik međunarodnog žirija festivala Akihiro Kašima.

Zbog pandemije korona virusa, festival koji je emitovan širom svijeta u prenosu uživo, održan je na otvorenom sa ograničenim brojem učesnika. 

Japanski svjetski festival turističkog filma je zvanični član Međunarodnog komiteta turističkih filmskih festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana