Turistički potencijali Srpske na "Beogradskom manifestu"

Srna
Turistički potencijali Srpske na "Beogradskom manifestu"

BEOGRAD - Na Kalemegdanu u Beogradu večeras je otvorena tradicionalna turistička manifestacija "Beogradski manifest" na kojoj će u naredna dva dana biti predstavljeni i turistički potencijali Republike Srpske.


Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević izjavio je novinarima da je Srpska destinacija na kojoj mogu uživati sve generacije i da u njoj svako može pronaći nešto za sebe.

On je naglasio da je prošla godina bila rekordna, a da svi parametri pokazuju da će ova biti još uspješnija.

Lončerević je rekao da su za Republiku Srpsku i te kako važni gosti iz Srbije, a da je predstavljanje na Kalemegdanu prilika da Srpsku upoznaju i brojni gosti iz svijeta koji trenutno borave u Beogradu.

"Nadam se da će nam i oni doći kao turisti, imamo široku ponudu za sve generacije. Ovdje su hoteli koji direktno mogu da daju svoju turističku ponudu, etno-sela, turističke organizacije Foča, Trebinje i Bijeljina. Imamo brojne festivale, avanturistički turizam, biciklizam", rekao je Lončarević i naglasio da je za mnoge Republika Srpska nova destinacija na turističkoj mapi.

Pomoćnik ministra turizma Srbije Dunja Đenić izjavila je da manifestacije poput ove doprinose da Srbija bude značajno i konkurentno tržište i dodala da je veoma važno sarađivati sa zemljama u regionu.

"Veoma je važno napraviti jedinstvene turističke proizvode u zemljama regiona. Možemo se pohvaliti da nam najviše gostiju dolazi iz regiona. Tu su i Republika Srpska, Crna Gora, Severna Makedonija", rekla je Đenićeva.

Direktor Turističke organizacije Foča Spomenka Popadić rekla je da je raduje što se Foča sa svojim impozantnim prirodnim i turističkim potencijalom predstavlja na ovakvoj manifestaciji.

Ona je navela da oni koji dođu u tu opštinu mogu da uživaju u Nacionalnom parku "Sutjeska", da osvoje najviši vrh BiH Maglić, posjete prašumu Perućica i još mnogo toga, a da je tu i adrenalinska ponuda - rafting Tarom i Drinom, jahanje konja, obilazak pješčanih piramida.

Menadžer hotela "Terme Ozren" Olja Gavranović zahvalila je Turističkoj organizaciji Republike Srpske na datoj šansi da se u okviru zajedničkog štanda predstave u Beogradu jer je to, kako je rekla, dobar marketing i promocija za ovaj kompleks koji nudi 11 bazena sa geotermalnom vodom i brojne prateće sadržaje.

Predstavnik gazdinstva "Rasadnik" iz Bratunca Bojana Nešković izjavila je da joj je čast što je dio manifestacije koja je prepoznala male poljoprivredne proizvođače, te naglasila da je to prilika da oni koji planiraju da posjete Republiku Srpsku dobiju informaciju da, osim lijepe prirode i dobrih ljudi, tamo mogu da uživaju i u dobroj hrani.

Ona je navela da sve što proizvede u svom gazdinstvu može i da proda i da to može da bude ohrabrujuće za mlade ljude koji žele da ostanu na svojoj zemlji.

Na turističkoj manifestaciji "Beogradski manifest", koja se održava deveti put, predstaviće se 35 lokalnih zajednica iz Srbije i izlagači okupljeni oko Turističke organizacije Repubike Srpske.

Nastup Turističke organizacije Republike Srpske podržalo je Predstavništvo Srpske u Srbiji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana