Turistička privreda Srpske na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Milijana Latinović
Turistička privreda Srpske na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

BEOGRAD - Turistička ponuda Republike Srpske biće predstavljena na 43. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu a sve u cilju oporavka i obnove ovog sektora, kao i hvatanju koraka sa trendovima i inovacijama koje će oblikovati budućnost turističke industrije u svijetu.

Nakon jednogodišnje pauze usljed pandemije virusa korona, Predstavništvo Republike Srpkse u Srbiji i Turistička organizacija Republike Srpske (TORS) organizuju predstavljanje turističke privrede Srpske na Sajmu koji će trajati od 24. do 27. marta.

- Međunarodni sajam turizma u Beogradu je za RS posebno interesantan, jer najveći broj posjetilaca i turista u Srpsku dolazi upravo iz Srbije. Ovo je još jedna u nizu uspješnih saradnji između Predstavništva i Turističke organizacije - istakao je za "Glas Srpske" šef Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović dodavši da je svečano otvaranje zakazano za 24. mart, te da se na manifestaciji očekuju i predstavnici institucija i turističke privrede Srpske.

 Cicović je kazao da će nastojati da kroz uspostavljanje kontakata i umrežavanja učesnika doprinesu trasiranju pravaca ostvarivanja boljih poslovnih rezultata turističke privrede Srpske.

- Predstavništvo i Turistička organizacija obezbijedili su reprezentativan štand na kome će turističku ponudu i programe, kroz promo turističke materijale, brošure i video materijale, predstaviti Banjaluka, Trebinje, Prijedor, Bijeljina, Višegrad, Kozarska Dubica, Laktaši, Teslić, Bileća, Bratunac, Sokolac, Foča, Ugljevik, Kostajnica, Zvornik, Modriča, Novi Grad, Istočno Sarajevo, Etno selo „Stanišići“, kao i privredni subjekti koji se bave pružanjem usluga u turizmu. Akcenat će biti stavljen na ponudu avanturističkog turizma Srpske - rafting, planinarenje, paraglajding, eko-etno ponudu, banjske centre, nacionalne parkove, ljetnu ponudu naših planina, turistička dešavanja i manifestacije koje će se održati u Srpskoj – kazao je Ciccović.

Istakao je da će biti predstavljena i ponuda zimskih turističkih sadržaja planinskih centara u Srpskoj, sa akcentom na zimsku ponudu Olimpijskog centra "Jahorina" i hotelijerskih usluga na ovoj planini.

- Za posjetioce, ovaj sajam je omiljeni događaj, jer u četiri dana nudi mogućnost ekskluzivnih sajamskih pogodnosti za putovanje i odmor – dodao je Cicović.

Radno vrijeme 43. Međunarodnog sajma turizma za posjetioce u prva tri dana je od deset do 19 časova, a 27. marta od deset do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana