Turisti iz Srpske ne odustaju od odmora u Turskoj

Danijela Bajić
Turisti iz Srpske ne odustaju od odmora u Turskoj

BANjALUKA - Razorni zemljotres koji je pogodio Tursku nije poremetio planove stanovnika Srpske, koji su ove godine odlučili da se odmaraju u toj zemlji, što potvrđuju i u turističkim agencijama, ističući da nije bilo otkazivanja uplaćenih aranžmana.

U agencijama u Srpskoj tvrde da razloga za otkazivanje putovanja nema, pogotovo što se razorni zemljotres dogodio daleko od atraktivnih destinacija.

Prema riječima agenta prodaje u turističkoj agenciji “Unis turs” iz Banjaluke Vanje Savić pored ugovorenih ljetovanja u Turskoj grupa ljudi bi u martu trebalo da putuje u Istanbul.

- Do sada niko nije otkazao nijedan aranžman zbog zemljotresa. Ipak mi smo odlučili da putovanje u Kapadokiju planirano za april otkažemo, jer je relativno blizu, odnosno udaljena je nekih 200 kilometara od epicentra, što je za nas predstavljalo rizik - rekla je Savićeva.

Povlačenja rezervacija za putovanje u Tursku do sada nisu imali ni u banjalučkoj turističkoj agenciji “Kompas”, gdje, kako su istakli, ne manjka ni poziva stanovnika Srpske koji se raspituju o cijenama i smještaju u Turskoj.

- Nije isključeno da se u narednom periodu neko neće preorijentisati na putovanje na drugu destinaciju, ali za sada niko ne traži novac nazad. Mada ne vidim razlog zbog kojeg bi stanovnici Srpske odustajali od putovanja u Tursku, jer su sva ljetovališta od mjesta gdje se razorni zemljotres dogodio udaljena stotine kilometara - kazao je direktor ove turističke agencije Mladen Račić i dodao da su cijene aranžmana za Tursku za sada ostale iste.

U bijeljinskoj turističkoj agenciji “Hepi travel” ističu da je grupa putnika prošle sedmice iz Srpske otputovala u Istanbul.

- Niko nije otkazao let zbog onog što se u proteklom periodu dešavalo u Turskoj - kazala je Sofija Stevanović iz ove agencije.

Vladimir Ćorović iz “Kontikija” kaže da ni turski hotelijeri ne odustaju od predstojeće sezone.

- Što se tiče Turske radimo direktne letove iz Banjaluke za Antaliju, koji će biti dva puta sedmično u toku ljetne sezone. U ponudi imamo aranžman za Kemer, Belek, Side i Alanju - kazao je Ćorović.

Banjalučanin Dragomir V. kaže da će, kako prethodnih, tako i ove godine sa porodicom ljetovati u Turskoj, jer im je, kako ističe, koncept ljetovanja koji nudi ova destinacija najinteresantniji.

- Za djecu uvijek dobijemo dobar popust i oni su jedini koji tako nešto nude - rekao je Dragomir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana