Trovanje djece na Jahorini: Republička tržišna inspekcija u agenciji "Kompas"

Milijana Latinović
Foto: kompas-tours.com

BANjALUKA - S obzirom na to da su se djeca vratila ranije sa Jahorine razliku novca vratićemo roditeljima, rekao je za "Glas Srpske" vlasnik turističke agencije "Kompas" Mladen Račić i dodao da je republička tržišna inspekcija trenutno u toj agenciji i provjerava dokumentaciju.

Račić je rekao da ne zna da li je riječ o redovnoj ili vanrednoj kontroli, niti da li kontrola ima veze sa školom u prirodi na koju je "Kompas" odvezao djecu na Jahorinu.

- Tražili su rješenje za rad, licencu, JIB broj i sve ostalo - rekao je Račić.

Dodao je da su mu kolege koje su bile u pratnji učenika prijedorske škole prenijele da je sve bilo u redu tokom putovanja na Jahorinu i izrazio nadu da će se uskoro utvrditi šta je dovelo do razboljevanja djece.

- Nadležne inspekcije će utvrditi da li je do vode, hrane ili nečeg trećeg. Čudno je da je polovina djece se razboljela, a druga polovina nije – rekao je Račić.

Dodao je da bi "Kompas" trebalo 23. maja da vodi drugu grupu đaka iz Prijedora na Jahorinu, te da još ne zna da li će ta ekskurzija biti realizovana.

Trivić: Oko 40 učenika iz Prijedora obratilo se hitnoj pomoći

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je danas da je resorno ministarstvo dobilo informaciju da se hitnoj pomoći obratilo oko 40 učenika Osnovne škole "Petar Kočić" iz Prijedora od ukupno 90, koji su pohađali školu u prirodi na Jahorini.

Trivićeva je rekla da će Ministarstvo dobiti informacije od inspektorata o uzroku toga.

"Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske će dobiti i informacije od inspektorata izlaskom na teren da bi se utvrdilo zašto je došlo do toga, zašto su učenici došli u slabo zdravstveno stanje", rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Grupa učenika petog razreda iz prijedorske Osnovne škole "Petar Kočić" sinoć se vratila iz hotela "Nebojša" na Jahorini gdje su imali školu u prirodi, zato što je skoro polovina od 91 učenika dobila stomačne tegobe, a njih 16 završilo i na infuziji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana