Trostruko veselje okupilo najmilije u domu Radivoja Simeunovića iz Rogatice

S. M.
Foto: S. M.

ROGATICA - U domu Rogatičanina Radivoja Simeunovića ovih dana upriličeno je trostruko slavlje jer je ovo mjesec u kojem proslavlja rođendan, godišnjicu braka i odlaska u penziju, što je bilo više nego dovoljno razloga da se u njegovom domu okupe najmiliji i uz druženje ožive lijepe uspomene.

Rade, kako ga zovu prijatelji i poznanici, zakoračio je u 92. godinu života, proslavio 67. godišnjicu braka sa svojim Danicom i 46 godina od odlaska u penziju. 

Na malu porodičnu svečanost došle su im kćerke Snježana i Slađana sa porodicama, a na spisku gostiju bilo je i četvoro unučadi i troje praunuka.

Iako je imao teško djetinjstvo jer je još kao mali ostao siroče nakon što su mu dvojicu braće i sestru ubile ustaše 1942. godine, druga sestra umrla u logoru, a roditelji ubrzo od tuge za njima, ovaj Rogatičanin uspio je da izađe na pravi put, osnuje porodicu i bez mrlje završi radni vijek.

Danas supruga i on žive od penzije.

- Meni i supruzi u ovim godinama i može biti, jer i djeca nam pomažu - kaže čika Rade koji se kreće uz pomoć dva štapa, a ponekad ode i u čaršiju da noge vide puta i oči svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana