"Trojka iz bloka" prikupila više od 1.000 KM za stambeno zbrinjavanje višečlane porodice Radivojević

Srna
"Trojka iz bloka" prikupila više od 1.000 KM za stambeno zbrinjavanje višečlane porodice Radivojević

DOBOJ - Na četvrtom humanitarnom turniru u brzom šutanju trojki "Trojka iz bloka" u Doboju prikupljeno je 1.403 KM i 25 evra s ciljem da se pomogne adaptacija ili izgradnja nove kuće višečlanoj porodice Radivojević iz dobojskog naselja Trnjani.

Turnir "Trojka iz bloka" sinoć je organizovala humanitarna organizacija "Srbi za Srbe", čiji je predstavnik Dušan Gogić rekao Srni da je u šutanju trojki učestvovalo 130 takmičara, a sa pola terena 30 takmičara.

Prema njegovim riječima, najbolji šuter je Ognjen Vasilić, drugi najbolji rezultat imao je Aleksa Miličević, a treći Nikola Kuzmanović.

Gogić je rekao da je za potrebe stambenog zbrinjavanja osmočlane porodice Radivojević od kojih je šestoro djece, koji su u stanju socijalne potrebe, neophodno obezbijediti više od 60.000 KM.

Turnir u brzom šutiranju trojki održan je na košarkaškom poligonu "Ognjen Kuzmić" u naselju Pijeskovi, a novac prikupljen od prodaje pića namijenjen je za potrebe liječenje oboljelog sugrađanina Marka Šumatića.

Gogić je rekao da je tokom trećeg humanitarnog turnira i u dosadašnjim akcijama za potrebe pomoći prikupljeno oko 15.000 KM.

On je naveo da je riječ o četvrtom po redu humanitarnom turniru, a da su sredstva prikupljena iz prva dva u iznosu od 135.000 KM iskorištena za kupovinu i opremanje kuće jedanaestočlanoj porodici Kokić iz dobojskog naselja Podnovlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana