Trka "Beograd-Banjaluka" prilika za promociju lokalnih zajednica

SRNA
Trka "Beograd-Banjaluka" prilika za promociju lokalnih zajednica

VLASENICA - Opština Vlasenica će, kao suorganizator 18. Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", uložiti maksimum da na najbolji načim promoviše ovu lokalnu zajednicu i bude dobar domaćin svim učesnicima ove sportske manfestacije, izjavio je načelnik Miroslav Kraljević.

Kraljević je izrazio zadovoljstvo što je Vlasenica šesti put domaćin i suorganizator jednog od najvažnijih sportskih događaja na ovom prostoru koji povezuje Srbiju i Republiku Srpsku, odnosno opštine kroz koje trka prolazi.

On je na konferenciji za novinare pohvalio entuzijazam Biciklističkog saveza Republike Srpske, ali i snagu i energiju direktora trke Vladimira Kuvalje da ova sportska manifestacija iz godine u godinu bude sve bolje organizovana.

Kraljević je istakao da je biciklistička trka i prilika da se promovišu turistički potencijali Vlasenice, napominjući da će cilj jedne od etapa biti na novom Trgu srpskih boraca, koji je izgrađen uz podršku Vlade Repubike Srpske.

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" promoviše najljepše dijelove Republike Srpske, napominjući da istok Srpske ima šta da ponudi.

"Ponosan sam onim što Vlasenica nudi i kako prihvata sportiste i biciklizam. Razmišljamo da sljedeće godine etapa završi na Igrištima", rekao je Kuvalja.

On je naveo da će ove godine na trci učestvovati 25 ekipa sa 175 takmičara iz 30 zemalja, naglašavajući da su dobrodošli i učesnici iz Rusije i Bjelorusije.

"Vlade Srbije i Republike Srpske su trka `Beograd-Banjaluka` proglasile za događaj od najveće važnosti kada je riječ o specijalnim i paralelnim vezama u oblasti sporta", rekao je Kuvalja.

Potpredsjednik Biciklistickog saveza Republike Srpske Željko Lukić izrazio je zadovoljstvo što ove godine trka "Beograd-Banjaluka" slavi punoljetstvo.

Lukić je za ovu godinu najavio učešće nacionalnog tima Republike Srpske koji će, između ostalih, činiti takmičari Đorđe Kupusović, Davor Tubić i Goran Stevanović.

"Nastupićemo sa najboljim timom koji možemo ponuditi. Ove godine se očekuje kvalitetan nastup biciklista i cilj je da se domognemo neke od majica na pojedinim etapama. Konkurencija je jaka jer je riječ o profesionalnim ekipama koje voze svjetske trke", dodao je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana