Trivić: Za zamjenu stolarije u novom dijelu objekta 150.000 KM

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izrazila je zadovoljstvo što će na novom dijelu objekta Osnovne škole /OŠ/ "Branislav Nušić" u Banjaluci uskoro biti zamijenjena stolarija, za šta je izdvojeno oko 150.000 KM.

Trivićeva je istakla da je cilj resornog ministarstva da u školskim objektima obezbijedi adekvatne uslove za rad i učenje.

Ona očekuje da u novoj školskoj godini đaci dođu u učionice koje će imati novu stolariju.

Trivićeva je napomenula da je stolarija na starom dijelu škole, koji je najstariji školski objekat u Banjaluci, zamijenjena prije dvije godine, kada je Ministarstvo izdvojilo 93.000 KM, a 2019. sanirano je i područno odjeljenje u Donjim Kolima.

"Iako ga nazivamo novim, ovaj dio škole sagrađen je davne 1965. godine, te od tada stolarija nije mijenjana. Zamjenom prozora doprinijećemo na prvom mjestu da nastavnici i učenici rade i uče u toplijim i ugodnijim učionicama, ali i uštedi toplotne energije", rekla je Trivićeva.

Direktor škole Stana Nikodinović Mitrović zahvalila je Vladi Srpske i resornom ministarstvu što ulažu napore da ova vaspitno-obrazovna ustanova radi u adekvatnim uslovima, s obzirom na to da je najstarija u Banjaluci.

"Problem dotrajale stolarije i nemogućnosti da zagrijemo učionice prisutan je duži niz godina, tako da je u učionicama u novom dijelu ove zime izmjerena temperatura bila između 14 i 16 stepeni Celzijusovih", rekla je Mitrovićeva.

Ona je navela da škola ima 209 učenika, od kojih su 32 u područnom odjeljenju u Donjim Kolima, tri u područnom odjeljenju u Rekavicama, a ostali su u centralnoj školi.

Učiteljica Nedeljka Popravak rekla je da je osjetna razlika u toploti u učionicama u starom dijelu objekta, na kojima je zamijenjena stolarija.

"Moja učionica se nalazi u starom dijelu i prije zamjene stolarije dešavalo se da nam je hladno i kada smo u jaknama, dok sada učenici mogu i u kratkim rukavima da prate nastavu", naglasila je učiteljica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana