Trivić: Proslave mature i ekskurzije u skladu sa poboljšanom epidemiološkom situacijom

SRNA
Foto: srna

BANjALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da je ovo ministarstvo, u skladu sa poboljšanom epidemiološkom situacijom dobilo pozitivan odgovor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za provođenje ekskurzija, škola u prirodi, izleta i proslave matura.

"Najviše su obradovani bili naši učenici. Nažalost, oni su u prethodne dvije godine, kao i cijelo društvo pogođeno pandemijom virusa korona, bili uskraćeni za sve one vannastavne aktivnosti koje su njima pričinjavale posebnu radost", rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci. Ona je rekla da je virus korona još prisutan, ali u mnogo manjoj mjeri nego što je to bilo do sada.

"Radujemo se da se konačno vraćamo nekom normalnom životu. Nadamo se da izlazimo konačno iz ovih teških pandemijskih mjera po pitanju virusa korona u Republici Srpskoj", rekla je Trivićeva. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske juče je saopštilo da je obavijestilo sve osnovne i srednje škole u Srpskoj da u narednom periodu mogu planirati sve aktivnosti koje se odnose na organizaciju škole u prirodi, izleta, ekskurzija i proslava maturskih večeri, na osnovu mišljenja Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

"Ovakvo mišljenje Instituta zasnovano je na trenutno poboljšanoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, uz napomenu da je prilikom organizacije ovih aktivnosti potrebno primjenjivati sve preporučene higijensko-epidemiološke mjere radi smanjivanja mogućnosti zaražavanja učenika i nastavnog osoblja prilikom njihove realizacije", naveli su iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana