Trivić: Konstantno usavršavanje neophodno za razvoj obrazovanja

Srna
Trivić: Konstantno usavršavanje neophodno za razvoj obrazovanja

BANjALUKA- Konstantno usavršavanje prosvjetnih radnika neophodno je za razvoj obrazovanja u Republici Srpskoj, a primjer tog usavršavanja jeste danas održana radionica u okviru projekta "Podrška inkluzivnom obrazovanju upotrebom asistivnih tehnologija", rekla je ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić.

Ona je, prisustvujući drugom danu obuke vaspitno-obrazovnih radnika za upotrebu kompjuterskog programa Tobi Dinavoks Bordmarker sedam, istakla da je, osim usavršavanja u kontekstu redovne nastave, neophodno prilagoditi se i onim grupama djece koja zahtijevaju stručnu pomoć.

"Potrebno je usavršiti naše zaposlene da uz upotrebu asistivnih tehnologija kroz primjenu softvera mogu na drugačiji i prilagodljiv način da pojasne program rada u predškolskim ustanovama za djecu sa poteškoćama u razvoju", rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Vaspitač u Vrtiću "Čika Jova Zmaj" u Foči Sanja Prodanović istakla je da je vrijednost Tobi Dinavoks Bordmarkera sedam nemjerljiva u podsticanju vještina djece kojima je potrebna podrška u razvoju.

"On je namijenjen za razvoj komunikacijskih, kognitivnih i senzornih vještina kod djece, što je osnovno u predškolskom uzrastu", istakla je Prodanovićeva.

Obuku, kojoj će tokom dva dana prisustvovati 200 vaspitno-obrazovnih radnika, Ministarstvo realizuje u saradnji sa Unicefom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana