Trebinjski vatrogasci zaustavili požar koji je dolazio iz pravca Hrvatske

Srna
Foto: Vatrogasci193

TREBINjE - Trebinjski vatrogasci i njihove kolege iz Ivanice i opštine Ravno zaustavili su požar na putnoj komunikaciji između mjesta Glavska-Ivanica, na području FBiH i Hrvatske, koji nije prešao na područje Republike Srpske, rekao je komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Zdravko Kašiković.

”Ta putna komunikacija štiti od požara i Republiku Srpsku i dio FBiH, jer kad bi vatra prešla taj put, onda bi prešla na područje sela Slivnica kod Trebinja i nema više putne komunikacije gdje bi mogli presijeći vatru”, rekao je Kašiković.

On je rekao da su na terenu danas bila tri vatrogasca iz Trebinja sa jednim vozilom, kao i sedam vatrogasaca iz opštine Ravno, te da će tokom noći vatrogasci iz Ivanice i Ravnog dežurati na požarištu.

Prema njegovim riječima, hrvatski kanaderi gase požar i na teritoriji FBiH, te da zahvaljujući tome požar nije prešao na teritoriju Srpske.

Kašiković je rekao da za sada nema potrebe za angažovanjem helikoptera “Helikopterskog servisa Republike Srpske”, te da će ih, ukoliko bude potrebno, obavijestiti.

On je naveo da je požar aktivan u području koje je bilo zahvaćeno ratom, odnosno nekadašnje linije razdvajanja, gđe je i minsko polje, pa vatrogasci mogu da dejstvuju samo u rejonu putne komunikacije od Ivanice do Glavske.

Požar je juče u poslije podnevnim časovima izbio na području mjesta Plat kod Dubrovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana