Trebinjski vatrogasci nabavili novu opremu vrijednu milion maraka

Srna
Foto: Srna

TREBINjE- Teritorijalna vatrogasna jedinica Trebinja dobila je danas vatrogasnu opremu vrijednu oko milion KM koja je nabavljena iz budžeta grada, u saradnji sa Republičkom upravom Civilne zaštite posredstvom projekta prekogranične saradnje.

 

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Zdravko Kašiković rekao je novinarima da je riječ o ličnoj i kolektivnoj opremi.

"Dobili smo kompletna odijela za požare zatvorenog i otvorenog tipa, jedno vozilo ATV /za sve terene/, čamac, pumpe, navalno vozilo, sredstva veze, dronove, kompresor", rekao je Kašiković.

On je istakao da je sva oprema nova, te da je nabavka opreme ogledalo odnosa Gradske uprave Trebinje prema vatrogasnoj službi.

Šef projektnog tima Gradske uprave Trebinje Nataša Tučić rekla je novinarima da je oprema nabavljena u okviru projekta prekogranične saradnje "poplava i vatra" u kome su partneri Trebinje, Ravno, Konavle i Herceg Novi.

"Budžet za grad Trebinje iznosio je oko 420.000 evra, a od toga je više od 300.000 evra iznosila nabavka opreme", rekla je Tučićeva te dodala da je projekat podrazumijevao podizanje nivoa zaštite od elementarnih nepogoda - požara i poplava pa je shodno tome oprema i nabavljena.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić naglasio je da je učešće grada u projektu 15 odsto, a u okviru njega planirano je i instaliranje sistema za rano otkrivanje požara.

"To je video-nadzor koji je djelimično obuhvaćen ovim projektom, ali je potrebno još opreme kako bi sve bilo pokriveno", rekao je Ćurić.

On očekuje da će nabavljena oprema olakšati i unaprijediti rad trebinjske vatrogasne jedinice.

Vatrogasac Boško Mrkajić rekao je da će dobijena oprema značajno unaprijediti rad vatrogasne jedinice Trebinje i olakšati posao.

"Ovo je oprema novije generacije kojom unapređujemo i dižemo rad jedinice na viši nivo", rekao je Mrkajić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana