Trebinje domaćin festivala klasične muzike

RTRS
Trebinje domaćin festivala klasične muzike

TREBINjE - Od danas pa do 14. avgusta, Trebinje je domaćin Festivala klasične muzike. Održava se šesti put i već je na muzičkoj karti Evrope. Učesnici su svjetski priznata imena iz oblasti klasične muzike.

I ovoga avgusta u Trebinju biće predstavljena paleta renomiranih umjetnika. U narednih desetak dana, tokom festivala "Music and More SummerFest" biće održano niz koncerata vrsnih muzičara, od kojih neki na atraktivnim lokacijama – pod vedrim nebom. I ove godine predstaviće se i mladi talenti, učenici Srednje muzičke škole iz Trebinja.

- Gostovaće umjetnica Ksenija Kumento, koloraturni sopran, koja je Amerikanka iz Njujorka, ali Beograđanka po majci, Filipinka po ocu, a već godinama živi i radi u Njemačkoj. Ona nastupa na gala koncertu 6. avgusta u amfiteatru "Crkvina" u Trebinju - kaže Tatjana Ranković, direktor Festivala "Music and More SummerFest".

Festival klasične muzike, koji je svojevrsna sinteza muzičke, scenske i likovne umjetnosti, podigao je visoko ljestvicu kulture u Trebinju i okruženju.

- Ono što je specifično za ovaj festival jeste to da okupi veliki broj posjetilaca iz regiona, pa smo mi odlučili da se jedan dio koncerata održi u susjednim gradovima. Bili smo u Mostaru, prošle godine u Herceg Novom, ove godine idemo u Kotor - naglasila je Slađana Skočajić, načelnik za kulturu.

Festival "Music and More SummerFest" zvanično počinje sutra gala koncertom u amfiteatru na Crkvini sa početkom od 20 časova i 30 minuta. Istoga dana, u podne, na trebinjskoj pijaci biće izvedena uvertira dobrodošlice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana