TORS predstavlja destinacije u Srpskoj na sajmovima u Banjaluci i Zagrebu

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Turistička organizacija Republike Srpske učestvovaće od sutra do 10. aprila na sajmovima turizma u Banjaluci i Zagrebu na kojima će predstaviti turističke destinacije u Srpskoj.

Iz Turističke organizacije Srpske navode da će na Drugom međunarodnom sajmu turizma u Banjaluci akcenat biti stavljen na ponudu avanturističkog turizma Srpske – rafting, planinarenje, paraglajding, eko-etno ponudu, banjske centre, nacionalne parkove, ljetnu ponudu planina, turistička dešavanja i manifestacije koje će biti održane u Srpskoj.

Biće predstavljena i aktuelna ponuda zimskih turističkih sadržaja planinskih centara u Republici Srpskoj sa akcentom i na ljetnu ponudu Olimpijskog centra Jahorina i hotelijerskih usluga na ovoj planini.

Sutra će u 12.00 časova na štandu Turističke organizacije Vojvodine biti potpisan protokol o saradnji između turističkih organizacija Vojvodine i Srpske kojim će potvrditi i proširiti aktivnosti i saradnju na osnovu zajedničkog učećšća i realizacije evropskih projekata prekogranične saradnje u cilju korištenja sredstava iz fondova EU i pronalaženje projektnih partnera.

Sajam u Banjaluci biće održan u prostoru tržnog centra "Delta planet", a manifestacija će biti usmjerena ka oporavku i obnovi turističkog sektora, kao i promociju trendova i inovacija koje će oblikovati budućnost turističke industrije.

Očekuje se učešće više od 150 domaćih i inostranih izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Turske, Grčke i ostalih zemalja EU.

Na Međunarodnim sajmu turizma "Plejs tu go" /Place2Go/ u Zagrebu, Turistička organizacija Republike Srpske predstaviće cjelokupnu ponudu destinacija Srpske, a akcenat će biti stavljen na promociju banjskog, avanturističkog, seoskog turizma, te ponude nacionalnih parkova Sutjeske i Kozare, "siti brejk" /ciry break/ tura Banjaluke, Trebinja i Višegrada, muzičkih festivala koji se širom Srpske održavaju u ljetnim mjesecima, ali i planine Jahorina koja je interesantna tokom čitave godine.

Iz Turističke organizacije Srpske ističu da će sajmovi turizma u 2022. godini imati veliki značaj u ponovnom pokretanju turističke privrede u cijelom svijetu, jer je ova industrija bila najviše pogođena pandemijom virusa korone.

"Posebno u ovom periodu, dvije godine od početka pandemije sajmovi će biti jedinstvena mjesta za ponovne susrete i promociju destinacija u jednom novom svjetlu", napominju iz Turističke organizaciji Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana