Tomaš: Privreda svake godine bilježi napredak

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR- Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je danas da privreda na području ove opštine bilježi napredak svake godine i da je vrijednost njene proizvodnje u prošloj godini iznosila više od 772 miliona KM.

"Od ukupne vrijednosti prošlogodišnje proizvodnje više od 223 miliona KM je izvoz. Kada imamo u vidu da je vrijednost uvezene robe na području ove opštine oko 144 miliona KM to dovoljno govori koliki je suficit platnog bilansa sa inostranstvom", rekao je Tomaš na otvaranju Regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma "Prnjavor 2022".

On je naveo da na području opštine Prnjavor ima više od 7.500 zaposlenih lica, od kojih oko 77 odsto radi u realnom sektoru.

Tomaš je zahvalio Vladi Republike Srpske za podršku tokom izgradnje auto-puta "9. januar", koji jednim dijelom prolazi kroz opštinu Prnjavor, ali i formiranju poslovne zone "Vijaka", gdje je prisutan značajan broj novih privrednih subjekata.

"Uvjeren sam da će privredni rezultati narednih godina biti još impozantniji, a u naredna dva sajamska dana pokazaćemo šta Prnjavor sve ima da ponudi", rekao je Tomaš.

Regionalni sajam privrede u Prnjavoru otvorio je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, pod čijim se pokroviteljstvom ova manifestacija održava.

Dvodnevni sajam je okupio oko 120 izlagača iz Republike Srpske, BiH, regiona i, prvi put, iz Turske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana