Tokom sretenjskih praznika grad posjetilo oko 3.500 ljudi

Srna
Tokom sretenjskih praznika grad posjetilo oko 3.500 ljudi

TREBINjE- Trebinje je tokom sretenjskih praznika posjetilo oko 3.500 turista, procjena je gradske Turističke organizacije u kojoj su izuzetno zadovoljni odzivom turista iz Srbije, ali i generalnom posjetom tokom kampanje "Sretenje u Trebinju - vaš praznik naš grad", izjavio je Srni stručni saradnik Žarko Vico.

Vico je rekao da je riječ o aktivnosti koja je pozitivno ocijenjena od nosioca turističke ponude Trebinja, ali i šire stručne turističke javnosti od koje su dobili pohvale za realizaciju kampanje.

"Jedan dio turista je bio u tranzitu, proputovanju. Izuzetno smo zadovoljni jer smo uspjeli da oživimo sredinu februara u Trebinju. Nadamo se da će ova kampanja da pređe u tradiciju, da ćemo obogatiti sadržaje, pružiti što više kulturnih i ostalih turističkih sadržaja kako bi motivisali ljude, ne samo iz Srbije, nego i iz ostalih zemalja, da u februaru posjete Trebinje", rekao je Vico.

On je rekao da će Turistička organizacija Trebinje od sutra na 44. Sajmu turizma u Beogradu predstaviti turističku ponudu najjužnijeg grada Srpske.

"Ove godine ćemo se predstaviti u okviru promotivnog štanda od 50 metara kvadratnih, atraktivno brendiranog i pripremljenog za ovako važnu turističku smotru u Beogradu, koja slovi za jedno od najvažnijih turističkih dešavanja u regionu", rekao je Vico.

Vico je rekao da je planirano da prvog dana Sajma predstave vinski turizam, da naprave dan trebinjskih vina, po čemu je Trebinje i prepoznato.

"U petak, drugog dana, predstavićemo Hercegovačku kuću, odnosno na autohtone proizvode Trebinja, gastronomiju, tradiciju i kulturu, dok ćemo trećeg dana akcenat staviti na avanturizam", rekao je Vico.

On je najavio da će tog dana kao iznenađenje za sve koji posjete štand Turističke organizacije pjevač Peđa Jovanović izvesti jedan dio svog repertoara, te izrazio nadu da će štand Turističke organizacije tog dana biti jedan od centralnih.

"U nedjelju, 26. februara, završnog dana Sajma turizma u Beogradu, planirali smo promociju cjelokupne Turističke ponude Trebinja", rekao je Vico i pozvao sve da posjete štand Turističke organizacije Trebinja i osjete autentični duh Trebinja i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana