Tokom dana prohladno

GS
Foto: Ilustracija

BIJELjINA- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se u prvom dijelu dana očekuje pretežno sunčano i prohladno vrijeme, a poslije podne doći će do porasta oblačnosti.

Tokom jutra ponegdje oko rijeka i po kotlinama moguća je magla, a od sredine dana doći će do naoblačenje sa zapada koje će se širiti ka istoku i sjeveru. Postepeno razvedravanje očekuje se prvo u Krajini, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernih smjerova. Vjetar će u Hercegovini tokom prvog dijela dana biti umjeren, na udare pojačana bura, koja će tokom dana slabiti.

Dnevna temperatura vazduha od 13 do 18, na jugu do 21, u višim predjelima od devet stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Sunčanije je bilo na jugu.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica minus pet, Han Pijesak minus jedan, Drinić nula, Kneževo, Čemerno i Šipovo jedan, Mrkonjić Grad, Sokolac i Ribnik dva, Prijedor, Bihać i Tuzla tri, Banjaluka, Srebrenica, Novi Grad, Gacko i Mrakovica četiri, Doboj, Srbac i Zenica pet, Zvornik i Sarajevo šest, Foča i Rudo sedam, Bijeljina, Višegrad, Bileća i Brčko osam, Trebinje 11, te Mostar i Neum 13 stepni Celzijusovih.  
   
U protekla 24 časa na Han Pijesku je palo 11 litara kiše po metru kvadratnom, u Bijeljini osam, u Zvorniku šest, u Srebrenici pet, u Rudom, na Sokocu i u Višegradu dva, a u Ribniku, Kneževu i Šipovu po jedan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana