Težak život Srba povratnika u Drvaru

GS
Težak život Srba povratnika u Drvaru

Život Srba povratnika u Istočnom Drvaru nije jednostavan. Najbolje to zna Todor Marčeta koji svoje ognjište nikada nije pomislio da napusti. Nije jednostavno ni danas, kaže, ali bar zna da je svoj na svome.

''Život ništa nije drugačiji nego ranije uvijek se moralo raditi i radi se i danas, bilo to u firmi ili na poljoprivredi ili na onome ko šta ima. Ja kao penzioner najviše se bavim poljoprivredom, drugih poslova nemam, ako me neko angažuje da budem čuvar, ali to je već slabije'', rekao je Todor Marčeta, Istočni Drvar.

Istočni Drvar bar sada ima poštu, dom zdravlja, vatrogasno društvo, a ni toga ranije nije bilo. Trudimo se koliko možemo da poboljšamo život Srba povratnika kažu iz ove opštine.

''Ovdje postoji nada i ovo je jednostavno opština puna nade, i treba se posvetiti 24 sata da se sve postavi funkcioniše. U suštini ima problema ali to su izazovi sa kojima se mi svakodnevno susrećemo i što se tiče udaljenosti ali evo u prethodnom periodu su mnoge institucije ovdje otvorile svoje kancelarije'', kaže Milka Ivanković, načelnik Istočnog Drvara.

Sve što je urađeno u Istočnom Drvaru je zahvaljujući podršci Vlade Srpske. Nadaju se stanovnici da će im to ostati i jedini oslonac u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana