Tegeltija čestitao kinesku Novu godinu; Objavljena i na nacionalnoj televiziji

RTRS
Foto: news.cctv.com

Čast i zadovoljstvo mi je da prijateljskom narodu i rukovodstvu Narodne Republike Kine čestitam nastupajuću Novu godinu, rekao je Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara, čija čestitka je objavljena u informativnoj emisiji kineske državne televizije.

- Uvjeren sam da će godina Vodenog Tigra donijeti pokretačku energiju, snagu i hrabrost da zajedničkim snagama prevaziđemo sve buduće izazove. Želio bih ovom prilikom da istaknem zadovoljstvo činjenicom da su bilateralni odnosi BiH i Kine na izuzetno visokom nivou i da ne postoji nijedno otvoreno pitanje između naših zemalja - istakao je Tegeltija.

Narodna Republika Kina je kako kaže, pod vodstvom Komunističke partije Kine uradila mnogo toga na političkoj transformaciji i postala svjetska ekonomska sila, ali i glas mira i stabilnosti na globalnom planu.

- Koristim priliku da izrazim poštovanje prema naporima koje Narodna Republika Kina čini na promociji mira i jednakosti svih naroda i da se zahvalim na velikoj podršci građanima Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom želim da istaknem i da sam počastvovan što ću lično na poziv rukovodstva Narodne Republike Kine, prisustvovati značajnom događaju ne samo za Kinu, već i za cijeli svijet – otvaranju Zimskih olimpijskih igara - rekao je Tegeltija.

Ovogodišnje Zimske olimpijske igre, na kojima učestvuje više od tri hiljade sportista iz 109 zemalja svijeta, održavaju se u otežanim uslovima izazvanim pandemijom virusa korona, ali je kako kaže, čvrsto uvjeren da će izuzetni napori domaćina pokazati sposobnost, veličinu i snagu Kine da i u izazovnim vremenima odgovori visokom zahtjevu kakav je organizacija Olimpijskih igara.

- Uz najbolje želje za mir i blagostanje, kao i uspješno održavanje Zimskih olimpijskih igara, čestitam prijateljskom narodu Kine nastupajuću Novu godinu - kaže Tegeltija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana