Svim učenicima drugog razreda osnovnih škola na poklon knjiga „Moja Srpska od A do Š“

SRNA
Svim učenicima drugog razreda osnovnih škola na poklon knjiga „Moja Srpska od A do Š“

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poklonio je knjigu "Moja Srpska od A do Š" svim učenicima drugog razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj povodom školske slave Svetog Save, koju će njih oko 10.000 dobiti do kraja naredne sedmice.

Knjiga "Moja Srpska od A do Š" kroz grafike i tekst prilagođen djeci ovog uzrasta opisuje važne pojmove u vezi sa Republikom Srpskom, te u isto vrijeme pomaže djeci da nauče ćirilicu, ali i više o svojoj otadžbini, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

"Dragi đaci, srećan vam Savindan, neka donese mnogo novog znanja, ali prije svega radosti vama, vašim učiteljima i roditeljima, jer su oni jednako važni u vašem obrazovanju i vaspitanju", navodi se u pismu predsjednika kojim se obratio đacima.

U saopštenju se podsjeća da je predsjednik Republike povodom početka ove školske godine svim učenicima prvih razreda poklonio vježbanku "Azbučicu" posvećenu, prije svega, učenju čitanja i pisanja, koja na 163 stranice, prema najsavremenijim pedagoškim standardima, uvodi djecu u svijet pisanja i čitanja ćirilice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana