Sveštenik iz Aleksandrovca istrčao maraton

GS
Sveštenik iz Aleksandrovca istrčao maraton

LAKTAŠI - Sveštenik Stanko Ćelić iz Aleksandrovca istrčao je maraton u Ljubljani, i to za tri sata, 29 minuta i 55 sekundi.

-Svako pored duhovnog treba da se posveti i tjelesnom radu na sebi.

Vrijeme je mnogih bolesti koje su uzrok našeg lošeg mentalnog i fizičkog stanja, te je veoma značajno da u svoj život uvodimo zdrave navike. Ovu priliku koristimo da pozovemo sve ljude a naročito mlade da izaberu sport i rekreaciju, a odbace alkohol, kladionice, cigarete i druge poroke – poručili su u Parohiji Aleksandrovac.

Osim što redovno trenira trčanje, sveštenik Stanko bavi se biciklizmom i košarkom.

Rezultatom na maratonu u Ljubljani pomjerio je i lične granice.

– Osjećao sam se spreman, imao sam želju da istrčim maraton i da pomjerim granicu. Zadovoljan sam ostvarenim vremenom, koje je iznad očekivanja, jer je plan bio da istrčim maraton za četiri sata. Ali, trčao sam po osjećaju, disao sam dobro, otkucaji srca su bili dobri i tako sam nastavio do kraja bez većih problema – rekao je Ćelić za Srpskainfo.

Mala kriza nastala je oko 35. kilometra, ali i to je uspješno prebrodio i istrčao cijelu dužinu.

– Tijelu sada treba vremena da se odmori od maratona, ali nastaviću da se bavim sportom. Sa treninzima ne treba ni pretjerivati, jer nam umjereno bavljenje sportom donosi dobrodeti, a pretjerano može biti štetno – govori on.

Stankov dan počinje već u četiri sata.

– Poslije jutarnje molitve, čitanja Svetog pisma i Žitija Svetih odvojim oko sat vremena za trening. Svoje vjernike sam navikao da se bavim fizičkom aktivnošću, imamo biciklijadu, redovno igram i košarku, tako da za okolinu to nije iznenađujuće – ispričao je Ćelić.

Kako poručuje, svako pored duhovnog treba da se posveti i tjelesnom radu na sebi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana