Svečani ručak za korisnike javne kuhinje

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - Predstavnici preduzeća "Pošte Srpske" organizovali su danas svečani ručak za korisnike javne kuhinje Humanitarnog udruženja "Mozaik prijateljstva" u Banjaluci, povodom pravoslavne Nove godine.

Izvršni direktor za poštanske i šalterske poslove u okviru preduzeća "Pošte Srpske" Milenko Vučeta rekao je da je cilj ovih aktivnosti da se pruži podrška onima kojima je to najpotrebnije, ali i skrene pažnja građanima i institucijama da prate ovakve i slične pozitivne primjere. "Ovo je naša tradicionalna aktivnost, koju organizujemo povodom obilježavanja pravoslavne Nove godine. U ovim teškim vremenima neophodno je da razmišljamo i o osjetljivim kategorijama, naročito u vrijeme praznika", rekao je Vučeta novinarima.

Predsjednik Humanitarnog udruženja "Mozaik prijateljstva" Miroslav Subašić zahvalio je predstavnicima preduzeća "Pošte Srpske" što su omogućili da se za korisnike javne kuhinje organizuje ručak i za srpsku Novu godinu, koji željno iščekuju. "Priredili smo bogat ručak na kojem će biti između 300 i 500 naših korisnika, a pripremili smo i male poklone, kao i muziku uživo, kako bismo i najugroženijim kategorijama omogućili da osjete prazničnu atmosferu", rekao je Subašić.

On je napomenuo da društvo svaki dan, a posebno u vrijeme praznika, treba da vodi računa o ljudima koji nemaju od čega da žive. "Mnogo je i onih koji možda i imaju kod kuće šta da pojedu, ali nemaju sa kim da budu. Sve njih danas ćemo ugostiti i srećan sam zbog toga", rekao je Subašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana