Sve spremno za 29. Đurđevdanski festival; Predstavljen ovogodišnji program

GS
Sve spremno za 29. Đurđevdanski festival; Predstavljen ovogodišnji program

Radio televizija Republike Srpske 29. put organizuje Međunarodni đurđevdanski festival dječije pjesme koji će se održati sutra u 17 časova u direktnom prenosu na našem programu.

Na konferenciji za novinare predstavljen je ovogodišnji program.

Učesnici su spremni, tehničke pripreme se privode kraju, a radosti i pjesme ne nedostaje ni ove godine na najvećem regionalnom festivalu za najbolju dječiju kompoziciju.

Tradicija Đurđevdanskog festivala ima ne samo muzički karakter već i obrazovni, prenosi RTRS.

- Za ovih 29  godina koliko traje Đurđevdanski festival nastojali smo neke stvari da unaprijedimo, a sve u cilju veće mogućnosti da svima damo podjednake šanse. Tako je došlo i do glasanja putem Fejsbuka. Mislim da fokus festivala ne bi trebalo da budu nagrade, nego fokus treba da bude mjesto gdje djeca mogu da pokažu svoje talente - navela je Dijana Milanković, generalna direktorka RTRS.

Ove godine prvi put samo djevojčice pjevaju. Njih 21 iz Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i naravno Republike Srpske i BiH izvbešće 18 kompozicija a najbolje će proglasiti stručni žiri koji čine kompozitori i muzički radnici.

Radosne zbog druženja sa vršnjacima Đurđevdanske zvjezdice čekaju svoje nastupe sutra od 17 časova u direktnom prenosu iz Studija 1 RTRS-a na zemaljskim i kablovskim kanalima RTRS, ali i uživo na internet stranici www. rtrs.tv kao i zvaničnom Jutjub kanalu Televizije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana