Sve spremno za 11. Memorijalni padobranski kup "Pet zvijezda" u Zalužanima

M. V.
Sve spremno za 11. Memorijalni padobranski kup "Pet zvijezda" u Zalužanima

BANjALUKA - Sve je spremno za početak 11. Memorijalnog padobranskog kupa "Pet zvijezda" koji će ovog vikenda biti održan na aerodromu Zalužani u organizaciji Vazduhoplovnog kluba „Skydive" Banjaluka.

Kup se održava u čast pet tragično nastradalih padobranaca, a takmičari iz cijele Evrope odradiće trening skokove.

- Dolaze nam padobranci iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Danske, ali i daleke Kanade. Nadamo se da će vremenske prilike dozvoliti da odradimo sve što smo planirali - rekao je za "Glas Srpske" pilot i direktor Vazduhoplovnog kluba "Skydive" Zlatan Crnalić.

Takmičenje počinje u subotu u devet i trajaće do 18.30 časova. Tradicionalno, u nedjelju ujutro od 8.30 časova svi učesnici posjetiće mjesto nesreće, a biće služen  i pomen stradalim članovima kluba. Od deset časova zakazan je početak skakanja i proglašenje pobjednika.

Podsjećamo, tragediju, u kojoj su 20. maja 2012. godine poginuli pilot Alen Crnalić (24), dugogodišnji instruktor padobranstva Nemanja Goronja (32), instruktor Stefan Karanović (24) i padobranci kojima je to trebalo da bude prvi pravi skok Nikola Stević i Srđan Kosić, posmatrali su roditelji i prijatelji nastradalih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana