Sve generacije uživale u vanvremenskim hitovima “Bijelog dugmeta” FOTO/VIDEO

Ivana Vinčić
Foto: Vuk Damjanović

BANjALUKA- Legendarno “Bijelo dugme”, najveća rok grupa na našim prostorima, nastupila je večeras na “Banjaluka festu” u okviru slavljeničke turneje povodom proslave 50 godina od osnivanja grupe.

Koncert su počeli pjesmom “Ona spava” a tokom cijele noći nizali su se njihovi vanvremenski  hitovi poput “Svi marš na ples”, “Meni se ne spava”,   “Zaboravi ako možeš”, “Ipak poželim neko pismo”, “Radi radio”, “Lažeš Zlato, lažeš dušo”, “Evo zakleću se” i mnoge druge, a cijeli Kastel je u glas pjevao sa čuvenim Tifom i Alenom Islampvićem.

Mladen Vojičić Tifa prvi je izašao na binu, pozdravio Banjalučane i otpjevao nekoliko pjesama, nakon čega je na binu izašao Alen Islampvić.

Islamović je na koncert došao čak na štakama, ali to ga nije spriječilo da atmosferu dovede do isijanja!

- Drago mi je da smo tu večeras,  poručio je.

Njihovi tekstovi i melodije prepoznatljivi su i omiljeni među starijom publikom koja ih je slušala od samih početaka, ali isto tako i među mlađim slušaocima koji cijene taj neprevaziđeni zvuk koji “Bijelo dugme” donosi.

- Ima noći koje zapamtite, ima noći koje zaboravite, ja bih volio da ovu pamtite, rekao je na kraju Goran Bregović.

Podsjećamo, “Dugme” povodom 50 godina karijere nastupa u samo nekoliko gradova, a Banjaluka je jedan od njih.

- Ne slavim rođendane, ali 50 godina Bijelog dugmeta mi se nekako slavi. Ima nešto što mi se sviđa u tome. Da nakon 50 godina još uvijek je meni lijepo da to sviram, a i da ima publike koju to interesuje, rekao je ranije Goran Bregović.

Banjalučani su uživali u drugom danu Banjaluka Festa, a sutra će najpoznatiji umjetnički par na našim prostorima Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić premijerno održati zajednički koncert.

Na kraju koncerta Tifa i Alen ukrstili su glasove i zajedno otpjevali neke od najpopularnijih pjesama “Đurđevdan”, “Ima neka tajna veza”, “Ružica si bila”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana