Sutra u svim filijalama promocija prava iz zdravstvenog osiguranja

SRNA
Sutra u svim filijalama promocija prava iz zdravstvenog osiguranja

BANjALUKA - U svim filijalama Fonda zdravstvenog osiguranja /FZO/ Republike Srpske sutra će biti organizovano druženje sa građanima radi promovisanja prava iz zdravstvenog osiguranja, a povodom 30 godina postojanja FZO.

Predstavnici FZO će građanima dijeliti vodiče o pravima iz zdravstvenog osiguranja, a građani će imati priliku da se informišu o svojim pravima i postave pitanja, daju prijedloge, kao i da navedu svoje eventualne probleme u vezi sa ostvarivanjem prava, saopšteno je iz Fonda.

Iz FZO navode da je druženje sa građanima samo jedna od aktivnosti povodom jubileja, te ističu da su početkom juna za najmlađe osiguranike organizovali koncert "Vrapčića" u Banjaluci, a potom u nekoliko filijala, s ciljem jačanja timskog duha u organizaciji, organizovani su i dječiji dani.

U saopštenju se ističe da su sve aktivnosti FZO organizovane zbog osiguranika.

"Fond će ove godine posebnu pažnju posvetiti i udruženjima pacijenata koji su, takođe, svojom aktivnošću i prijedlozima doprinijeli poboljšanju kvaliteta i dostupnosti zdravstvene zaštite", napominje se u saopštenju.

Druženje sa građanima biće organizovano od 9.00 časova u Banjaluci /Trg Krajine/, Bijeljini /gradski trg/, Prijedoru /mali gradski trg/, Istočnom Sarajevu /Trg Srbija/, Trebinju /kod Turističke organizacije/, Foči /Trg kralja Petra/, Doboju /centar grada, ispred "Konzuma"/ i Zvorniku /ispred robne kuće "Zvorničanka"/.

FZO Republike Srpske osnovan je 27. jula 1992. godine odlukom Narodne skupštine Srpske, a ove godine obilježava 30 godina postojanja pod sloganom "Snaga je u solidarnosti".

Budući da zdravstveno osiguranje počiva na principima solidarnosti, uzajamnosti i jednakosti, naglašavaju iz FZO, upravo ovaj slogan nosi u sebi snažnu poruku koliko je važno sačuvati sistem koji njeguje solidarnost zdravih sa bolesnim, mladih sa starima i da svi imaju ista prava – bez obzira na ekonomski i socijalni status.

"Kroz sve planirane aktivnosti namjera nam je da ukazujemo i jačamo svijest građana o značaju zdravstvenog osiguranja", ukazuju iz FZO Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana