Prnjavor: Sutra svetosavska zabava, prihod od ulaznica za pomoć ugroženima

Srna
Foto: Fejsbuk

PRNJAVOR - Kolo srpskih sestara u Prnjavoru organizovaće sutra svetosavsku zabavu na kojoj će posjetioci kupovinom ulaznica i darovanjem svetosavske krofne moći da pomognu ovoj organizaciji da prikupi sredstva potrebna za realizaciju planiranih aktivnosti, rekla je večeras predsjednik prnjavorskog Kola srpskih sestara Jelena Demonjić.

Demonjićeva je istakla da u ovoj godini planiraju da pomognu dvojici demobilisanih boraca iz Prnjavora, a pomoć bi trebala da stigne i do tri višečlane porodice lošijeg imovinskog stanja.

Ona je rekla da će se ta pomoć, uglavnom, ogledati u opremanju kupatila za ove porodice, nabavci potrebnog namještaja i kućne tehnike, a da će dio sredstava za ovu namjenu biti prikupljen na sutrašnjoj zabavi, koja se održava 31. put.

“Pri prikupljanju sredstava sarađujemo sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, građanima, privrednicima, organizacijama proisteklim iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, republičkim i gradskim institucijama, brojnim udruženjima”, navela je Demonjićeva.

Ovogodišnji donator krofni je pekara “Cvijeta”, a dukat sa likom Svetog Save dar je Zagorke Vrhovac.

Demonjićeva je podsjetila da je Kolo srpskih sestara prošle godine na svetosavskoj zabavi prikupilo više od 11.000 KM i realizovalo pet većih projekata, među kojima su bili opremanje četiri kupatila, zamjena stolarije, utopljavanje objekta i zbrinjavanje u stambeni kontejner.

Svetosavska zabava u organizaciji Kola srpskih sestara Prnjavor biće održana u hotelu “Novi nacional” sa početkom u 19.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana