Sutra protestni skup za Aleksića, Lečića i Sladojevića

SRNA
Sutra protestni skup za Aleksića, Lečića i Sladojevića

TREBINjE - Gradska Boračka organizacija iz Trebinja organizovaće sutra na Trgu slobode u tom gradu mirni protest zbog odluke Apelacionog vijeća Suda BiH da potvrdi presudu kojom su vojvoda Slavko Aleksić, Risto Lečić i Dušan Sladojević osuđeni na po pet mjeseci zatvora zbog otpjevane pjesme.

Iz Gradske Boračke organizacije najavljeno je da će mirni protest pod nazivom "Samo sloga Srbina spasava pet do 12" početi u 12.00 časova.

U najavi se navodi da su protest podržale boračke organizacije Istočne Hercegovine, guslarska društva "Vojvoda Neđo Vidaković", "Vojvoda Luka Vukalović", "Bijela Gora" i Udruženje poštovalaca "Jugoslovenske vojske u otadžbini" Trebinje.

Trećestepeno vijeće Suda BiH u decembru je potvrdilo presudu kojom su Sladojević, Aleksić i Lečić osuđeni na po pet mjeseci zatvora jer su u martu 2019. godine u Višegradu učestvovali na skupu ravnogoraca, javio je "Birn".

Apelaciono vijeće je u junu donijelo drugostepenu presudu kojom je utvrđeno da su Sladojević, Aleksić i Lečić svojim aktivnostima na skupu ravnogoraca u Višegradu veličali četnički pokret i Dražu Mihailovića, te počinili krivično djelo "izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana