Šuput direktor Viner osiguranja

M. M.
Šuput direktor Viner osiguranja

Banjaluka - Upravni odbor "Viner osiguranja" Banjaluka imenovao je juče Srđana Šuputa za generalnog direktora ovog osiguravajućeg društva.

Šuput napušta Komercijalnu banku Banjaluka čiji je direktor bio od njenog osnivanja u RS u septembru 2006. godine. Funkciju generalnog direktora "Viner osiguranja" Šuput bi trebalo zvanično da preuzme 8. avgusta.

- U skladu sa principima strategije  u vezi sa oslanjanjem na lokalni menadžment i prema ranije preciziranim planovima, Upravni odbor je donio odluku o proširenju broja članova uprave kompanije sa novim članom koji će biti angažovan na realizaciji ambicioznih planova koje grupacija ima za kompaniju "Viner osiguranje" i cjelokupno BiH tržište. "Vijena inšurans grupa" kao jedini akcionar "Viner osiguranja", čvrsto vjeruje u veliki potencijal tržišta osiguranja BiH. Novi tim sposoban je da ponudi visokokvalitetne usluge, da bude pouzdan partner klijentima i da poveća učešće kompanije na tržištu osiguranja - saopšteno je iz "Viner osiguranja".

Čelna pozicija u "Viner osiguranju" je upražnjena od 31. decembra prošle godine, kada je Miroslav Miškić sporazumno napustio tu osiguravajuću kuću i od tada je vršilac dužnosti generalnog direktora bio član uprave Goran Mandić. Miškić je u međuvremenu imenovan za vršioca dužnosti direktora preduzeća "Putevi Brčko".

Portal "Capital.ba" objavio je da će Šuput morati napustiti Upravni odbor Agencije za osiguranje RS. Njegovim odlaskom Agencija za osiguranje ostaje bez Upravnog odbora, odnosno bez kvoruma za odlučivanje. Od pet članova Upravnog odbora, Šuput je bio treći koji je bio u punom mandatu. Dva člana nisu imenovana iako je još 11. novembra prošle godine Ministarstvo finansija RS raspisalo i sprovelo konkurs. Narodna skupština RS na sjednici održanoj 6. aprila nije imenovala nove članove, jer predloženi kandidati Goran Račić i Ranko Mijić nisu dobili dovoljan broj glasova poslanika. Ministarstvo finansija RS sada mora raspisati novi konkurs da bi bile popunjene pozicije predsjednika i dva člana Upravnog odbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana