Društvo psihologa Republike Srpske: „Super start“ i podrška za nastavnike

GS
Društvo psihologa Republike Srpske: „Super start“ i podrška za nastavnike

U vremenu u kojem se obrazovanje suočava s brojnim izazovima, osim podrške koja je potrebna đacima i roditeljima nužno je da pokažemo i dodatnu brigu za nastavnike. Zato je Društvo psihologa Republike Srpske: „Super start“ u okviru programa podrške „Super start“ pokrenulo bespaltnu višednevnu online psihološku radionicu namjenjenu nastavnom osoblju pod nazivom „Prevencija sindroma sagorjevanja“.

Ovaj sindrom je praćen emocionalnom iscrpljenošću, gubitkom motivacije i osjećajem nemoći, što može značajno uticati i na kvalitet samog obrazovanja.

Naime, sindrom sagorijevanja, poznat i kao burnout sindrom, sve više pogađa nastavnike koji se svakodnevno suočavaju s izazovima u prenošenju znanja iz nastavnog gradiva kao i sa izazovima razvoja učenika kao zdravih ličnosti. Osim toga pored redovnih izazova u radu sa učenicima  nastavnici se često suočavaju s visokim očekivanjima, povećanim stresom i izazovima u komunikaciji sa roditeljima.

Online radionica "Prevencija sindroma sagorijevanja" pruža prije svih nastavnom osoblju vrijedne alate i resurse za prepoznavanje, prevenciju i upravljanje sindromom sagorijevanja. Kroz interaktivne sesije i stručno vođene diskusije, nastavnici će naučiti kako:

  • prepoznati simptome sindroma sagorijevanja i kako se nositi s emocionalnim stresom.
  • razviti strategije za održavanje ravnoteže između posla i privatnog života.
  • unaprijediti komunikacijske vještine kako bi se prevazišli izazovi u interakciji s učenicima i roditeljima.
  • ispričati svoje priče i iskustva kako bi se izgradila zajednica podrške.

Ova radionica predstavlja podršku koju partneri platforme psychocare.live daju drugim sistemskim naporima na očuvanju mentalnog zdravlja onih koji oblikuju naše mlade generacije a time i našu budućnost.

Radionici se pristupa putem linka:

https://psychocare.live/groupclass/detail/prevencija-sindroma-sagorijevanja

Prije registracije na sam događaj potrebno je da otvorite nalog na platformi:

https://psychocare.live/auth/sign-up

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana