Šumsko gazdinstvo “Romanija” u vrhu po uspješnosti

Srna
Foto: srna

SOKOLAC- Šuma je veoma značajan resurs za opštinu Sokolac i šire područje Romanije, koje ima razvijenu drvnu industriju, a sokolačko Šumsko gazdinstvo je u vrhu po uspješnosti u "Šumama Republike Srpske", rekao je danas pomoćnik ministra za resor šumarstva i lova Srpske Goran Zubić.

Zubić je istakao da o tom uspjehu Šumskog gazdinstva "Romanija" govori izvještaj o izvršenju proizvodno-finansijskog plana za Javno preduzeće "Šume Republike Srpske" za prvu polovinu godine, te dodao da je sokolačko gazdinstvo značajno premašili dinamički plan proizvodnje.

On je naveo da ovo gazdinstvo iz godine u godinu ostvaruje bolje rezultate, te ukazao na važnost da šumsko gazdinstvo dobro funkcioniše jer je na njega oslonjeno više institucija, privrednih grana i značajan broj radnika.

Zubić je naveo da je "Romanija" okosnica u ovom kraju, samim tim što zapošljava više od 370 radnika, te tako čini ovo gazdinstvo najvećim poslodavcem na području Sokoca.

On je dodao da ovo gazdinstvo zapošljava i najviše radnika u odnosu na druge organizacione djelove "Šuma Srpske".

Zubić je danas prisustvovao radničkim sportskim igrama ovog gazdinstva na Kopitu kod Sokoca, ocijenivši da su radničke igre pokazatelj dobre međusobne tolerancije i sloge, poštovanja radnika i menadžmenta i obrnuto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana