Šumarski fakultet nizom aktivnosti obilježio Dan šuma

GS
Šumarski fakultet nizom aktivnosti obilježio Dan šuma

BANjALUKA - Šumarski fakultet Univerziteta u Banjaluci obilježio Svjetski dan šuma, 21. mart, posjetom srednjim školama i sadnjom sadnica u kampusu u saradnji sa “Šumama Republike Srpske”, resornim Ministarstvom i uz posjetu učenika Politehničke škole iz Banjaluka.

Dekan Šumarskog fakulteta Vojislav Dukić rekao je da su ovaj fakultet, resorno ministarstvo i partneri iz oblasti šumarstva izradili master plan zaštite šuma i da je ustanovljeno da je pošumljavanjem zahvaćeno 90 odsto zasađenih šuma u odnosu na 10 odsto listašica.

-.U narednom periodu taj odnos mora se smanjiti u korist listašica koje bi trebalo da čine oko 50 odsto šuma Srpske – naglasio je Dukić.

Direktor Politehničke škole Sanela Praštalo izrazila je zadovoljstvo što su učenici danas bili dio ove aktivnosti povodom Svjetskog dana šuma jer je srednja škola neizostavna karika u lancu obrazovanja kvalitetnog i stručnog kadra u ovoj oblasti.

Napomenula je da u ovoj školi obrazuju učenike u struci šumarstvo i obrada drveta za dva zanimanja, šumarski tehničar i tehničar za obradu drveta CNC.

Prema njenim riječima, učenici pokazuju veliku zainteresovanost i opredjeljuju se za ova zanimanja, a nudi im se mogućnost nastavka obrazovanja na Fakultetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana