Šulić: Srpska ne odustaje od ruskog tržišta

Srna
Foto: Velibor Tripić

BANJALUKA - Republika Srpska i Sverdlovska oblasti u Rusiji imaju mnogo prostora za saradnju u trgovini i turizmu, ali i u drugim oblastima i na tome treba raditi, rečeno je danas na sastanku u Banjaluci predstavnika Srpske i ruske oblasti.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da, bez obzira na dešavanja u Ukrajini, Srpska neće odustati od ruskog tržišta.

“Viđećemo kako da otvorimo nove puteve, komunikacije kako bi robe iz Srpske stigle u Rusku Federaciju. Razgovarali smo i o otvaranju ruskih firmi u Srpskoj jer je Republika Srpska otvorena i za firme sa istoka i zapada”, rekao je Šulić novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je pozvan da do kraja godine posjeti ovu rusku oblast, te da se na tome radi kao i na promociji turizma i međusobne trgovinske razmjene.

“Važno nam je da dodatno uložimo u marketing upravo u jednu od najvećih oblasti u Ruskoj Federaciji kada je riječ o turističkim potencijalima”, istakao je Šulić.

Ministar međunarodnih i spoljnoekonomskih veza Sverdlovske oblasti Vjačeslav Jurjevič Jarin rekao je da je Vlada ove ruske oblasti otvorena za sve prijedloge Srpske o saradnji u svim sferama.

On je pozvao predstavnike kompanija iz Srpske da posjete Sverdlovsku oblast i da se upoznaju sa njenim privrednim potencijalima, posebno u oblasti metalurgije i mašinstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana