Šulić: Seoski turizam jedna od najvećih razvojnih šansi

Srna
Foto: Srna

TESLIĆ - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je za turizam u Srpskoj, koja je bogata netaknutom prirodom, odličnim domaćinima i savršenom gastronomskom ponudom.

Šulić, koji je danas posjetio Etno-kuću “Buba” u Pribiniću kod Teslića, rekao je da je u ranijem periodu prepoznat potencijal seoskog turizma zbog čega se novim zakonom pristupilo i kategorizaciji seoskih domaćinstava kako bi ta ponuda bila na još višem nivou.

On je istakao da je etno-selo u Pribiniću jedna od lijepih turističkih ponuda ne samo za Teslić, već i za Republiku Srpsku, i najavio da će Ministarstvo trgovine i turizma nastaviti da radi na promociji svih potencijala.

“Republika Srpska ima prelijepe pređele i drago mi je što smo ovđe”, naglasio je Šulić.

Vlasnik Etno-kuće “Buba” u Pribiniću Milenko Bubić rekao je da se od srpskog turizma može živjeti, ali da iziskuje stalna ulaganja i da u tom pravcu nastavlja proširivati objekat gradnjom konaka.

Bubić je naveo da je na objekatu, koji je otvorio 2021. godine, radio 12 godina kao investitor, izvođač radova i projektant.

Bubić, koji je završio političke nauke, a početkom 2000. godine dobrovoljno napustio Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, rekao je da voli prirodu i prirodna bogatstva pribiničkog kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana