Šulić: Rješavati probleme mladih

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je danas u Banjaluci da organi Srpske stalno traže odgovarajuće načine i modele da unaprijede položaj mladih i zadrže ih na ovim prostorima, nudeći im kvalitetno zaposlenje, te rješavanje stambenog pitanja i drugih problema sa kojima se suočavaju.

Šulić je na konferenciji za novinare, održanoj poslije sastanka sa rukovodstvom Omladinskog savjeta Srpske u prostorijama Narodne skupštine, naveo da predstavnici ovog savjeta imaju progresivne ideje, te da je s njima razgovarano o proširenju saradnje.

"Možemo najaviti i da ćemo 12. avgusta, povodom Dana mladih, otvoriti vrata predstavnicima Savjeta da razgovaramo o svim važnim temama koje se odnose na mlade u Srpskoj", izjavio je Šulić.

On je rekao da Savjet ima svoje predstavnike u pojedinim odborima Skupštine, te da je razgovarano i o tome da oni unaprijede rad ovih skupštinskih tijela.

Šulić je rekao da su neumjesne i nesmotrene izjave pojedinih političara u BiH da mlade koji odlaze treba zamijeniti robotima.

Predsjednik Savjeta Mladen Pjevčević rekao je da će se sa predstavnicima Skupštine i izvršnih vlasti razgovarati o zapošljavanju mladih i slično u okviru realizacije omladinske politike Srpske od 2022. do 2026. godine.

"Pokušavamo povezati mlade sa lokalnim i republičkim institucijama Srpske i nastojimo da popravimo njihov položaj da bi oni ostali u Republici i ovdje gradili svoju budućnost", rekao je Pjevčević i dodao je na tom planu pozitivan Vladin projekat "Startap Srpska".

On je ocijenio da je sastanak sa Šulićem bio produktivan, te da je na planu saradnje dogovoreno da se i u narednom periodu organizuju posjete mladih da bi se mladima približio rad najvišeg zakonodavnog tijela Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana